четвъртък, 17 февруари 2011 г.

СЕНЗАЦИЯ!!! СЛАВИ БЕРЕ ДУША?

Поредното отсъствие на Слави Трифонов от екрана породи куп догадки. Според официалната версия на колегите му от шоуто той е болен от пневмония, доста е изтощен и физически отпаднал и затова лежи вкъщи. Болестта започнала като невинна ангина, но постепенно се задълбочила. "Безотговорен е към здравето си, затова така се случва. Мислеше си, че ще се оправи, като полежи малко в леглото, без да пие лекарства. А сега са му предписали силни антибиотици", обясняват сценаристите.
Близки до екипа обаче веднага припомниха, че преди време Дългия слезе от екран, тъй като бе на крачка от пълно ослепяване. Тогава той самият съобщи, че страда от
ретробуларен неврит на лявото око, който може да се възпали и от най-малкия страничен проблем. Оттогава започна да носи непрекъснато очила – първо бяха с диоптър, а сега вече са и тъмни.
Според други хора от екипа му Слави започнал да оглушава. През последните месеци учиндолецът имал големи проблеми със слуха, но не искал да си го признае и продължавал да води предаването, без да обръща внимание на колегите си. Те го съветвали да иде на лекар, но той не ги послушал. Коментират и че напоследък водещият непрекъснато крещял, дори и при спокоен разговор. Всичко правел съвсем несъзнателно, тъй като по този начин чувал гласа си нормално. Гостите му изпадали в паника след ядосаните му, на пръв поглед, викове. След това сами разбирали, че това е нормалната реч на Слави. Повечето се стъписвали, като някои дори изпитвали страх от Дългия. Осъзнавали, че поради тази причина – твърдия му характер и крясъците, много хора от екипа му го напуснаха.
Негови зложелатели припомнят и друг слух, който тръгна след падането му през 2009 г., когато той счупи тежко тазобедрена става и после се появи с патерици в предаването си. Според този слух падането му се дължало на множествена склероза, от която той всъщност боледува, въпреки че в книгата си твърди, че тази диагноза, поставена му преди години, е фалшива. Множествената склероза е болест, при която имунната система на организма атакува нервната система и разрушава миелиновата обвивка на невроните. Въпросната обвивка е всъщност проводникът на нервните импулси от мозъка към всички части на тялото. Когато тя липсва, човек не може да контролира органите си. Ако е засегнат очният нерв – започва да ослепява, ако е гръбначният мозък – не усеща краката си и пада, примерно.
Наистина информацията за начина, по който Слави си беше счупил тазобедрената става, бе противоречива. Най-напред от екипа му обявиха, че Трифонов се е срутил зад кулисите по време на репетиция. После пък бе сервирана съвсем друга версия - подхлъзнал се и паднал в хотелската баня вечерта след концерта и 15 м се влачил по корем до вратата, за да повика помощ.
Именно противоречията по въпроса как точно е паднал Слави и скриването му в частна болница възродиха сред софийските невролози споровете за болестта на Дългия. Понесоха се слухове, че диагнозата “множествена склероза” е била вярна, но Слави не я приемал, защото страдал от синдрома на бягство от болестта.Синдромът бил типичен за успелите и самовлюбени хора – те не приемали житейския факт, че могат да пипнат сериозно заболяване.
Освен всичките тези версии за болести на Дългия обаче се появи още една, която е далече от медицината. Специалисти по пиара допускат, че тв водещият просто иска да се говори и пише за него, тъй като се притеснява от падащия рейтинг на шоуто си. Основания за такова твърдение даде новината, че "тежкоболният" Слави бил забелязан да се разхожда из центъра на Плевен в компанията на своята сестра Петя и племенника си Теодор. Шоуменът бил екипиран с кожено яке и фес, както и с емблематичните си тъмни очила, предпазващи го от светлината. По всичко личало, че се чувства доста добре, тъй като се спрял, за да раздаде автографи на няколко свои фенки и да се поснима с тях.
 

Няма коментари: