неделя, 13 февруари 2011 г.

ЛАЗАР КОЛЕВ - НЕВИНЕН?

Обвиняемият  Лазар КОЛЕВ
Съдебни медици обърнаха делото за смъртта на момичетата, убиецът им остава неизвестенКакто единствено в. "Атака" писа още пред 3 г., сестрите Белнейски са загинали при катастрофа. Неочакваният за прокуратурата обрат на делото дойде вчера, след като пред Пазарджишкия окръжен съд показания като свидетели дадоха трима съдебни медици, правили първите експертизи по случая "Белнейски". В залата се явиха доц. д-р Йордан Калчев, д-р Александър Минчев, д-р Ангел Фингаров и д-р Борис Пеев. Ръководителят на експертизата, който пръв потвърди версията на "Атака" за ПТП - проф. Стойчо Раданов, неочаквано бе открит обесен на детска площадка три месеца, след като се подписа под документа, че момичетата са били блъснати от джип.
Заключението на медицинските експерти е, че двете момичета са ударени от автомобил. Пред съда скандалното разкритие направи д-р Александър Минчев. Той обясни, че ударът е бил вляво странично, затова нараняванията на двете деца са от лявата страна. Механизмът на причиняване на пътнотранспортното произшествие е блъскане, категоричен бе патоанатомът. Уточнено беше също, че при млади хора имало случаи на катастрофи при челен удар, при които няма счупване на тръбести кости, а само на черепа. Задължително според експертите при такъв вид произшествие се стига до повреди по автомобила. Те обясниха, че обикновено се счупва предното стъкло. Д-р Минчев уточни, че трябва да знаят какви са повредите по автомобила, за да уточнят и контузиите, които се нанасят при такова произшествие.
В Пазарджик и региона от години се твърди, че Белнейски са убити от кортежа на височайш политик, който обичал да ловува. От случилото се в съда става ясно, че тази теза добива все повече основания, категорични са запознати с делото.
Пред магистратите показания даде и доц. Мария Грозева, ученичка на проф. Раданов, която ръководи първата експертиза на телата. Тя нанесе съкрушителния удар срещу скалъпената версия на прокуратурата, че Лазар Колев е убиецът на сестрите. Според нея Белнейски са починали три дни по-късно от обявеното досега! За този период обаче Лазар Колев има желязно алиби. По думите й смъртта на сестрите Росица и Христина Белнейски е настъпила на 31 януари 2006 г. Припомняме, че според обвинителния акт срещу Колев смъртта на момичетата е настъпила по време на изчезването им в нощта срещу 28 януари. Това създава основателно колебание във виновността на Колев, който има алиби за този по-късен период. Основното доказателство за по-късната датировка на смъртта са трупните петна по телата на двете момичета, които служат като опора за датирането на смъртта от експертите, обясни Мария Грозева. По думите й аутопсията на сестрите е направена на 1 февруари 2006 г. сутринта. Тя категорично заяви, че смъртта на момичетата настъпила между 14 и 20 часа по-рано. Според Гроздева извършителят на убийството на сестрите Белнейски е един човек (прокуратурата и до днес твърди, че има втори убиец). Гроздева обясни, че екипът от патоанатоми не е бил допуснат за оглед на мястото в местността "Грамадите", където са открити труповете на Белнейски. Експертите не са изследвали и дрехите, с които са били облечени момичетата. Според показанията на Грозева по-голямата сестра Росица е имала следи от автомобилни гуми в областта на главата. От думите й стана ясно още, че не е бил намерен биологичен материал в телата на момичетата.
Това окончателно разби скалъпената версия на прокуратурата, че Лазар Колев е извергът, убил сестрите. Въпросът сега е кой тогава затри децата, коментираха вчера в съда. Така излиза, че с умишлени актове и напаснати доказателства разследващите се опитват да разпнат невинен човек, за да може истинският килър да остане в сянка.

Няма коментари: