сряда, 16 юни 2010 г.

БОМБА!!! ЗА МАЛКО ДА АРЕСТУВАТ МАЛКИЯТ МАРГИН В АВСТРИЯ!



Австрийски барети претарашили Виена в търсене на Малкия Маргин. Те влезли в едно от най-известните кафенета, ползвано от българския ъндърграунд в Австрия, и разпитали всички по случая. Причина за обиските било обаждането, което защитеният свидетел Иво Илчев получил минути преди заседание по делото срещу братята. Заради липсващите показания на свидетеля Големия Маргин и брат му Николай бяха оправдани.
Николай Маринов - Малкия Маргин все още се укрива.Според свидетеля Малкия Маргин му звъннал от австрийски номер и го предупредил, че трябва да „внимава", защото у нас се случват всякакви неща. След този разговор Илчев се отказал да топи братята и предпочел да застане пред съда като подсъдим за лъжесвидетелстване.
2 листа с показания на защитен свидетел осигуриха свободата на Красимир и Николай Маринови - Маргините. Обясненията са написани на ръка от Иво Илчев пред прокуратурата, но така и не бяха прикрепени към делото срещу братята и групата им за мокри поръчки. Причината е, че са дадени само пред държавното обвинение, когато процесът вече е започнал. За да влязат в кориците на делото, тези показания трябваше да бъдат повторени от Илчев пред съда. Тайнствено обаждане от Малкия Маргин от чужбина 2 минути преди заседанието обаче смути свидетеля и той внезапно получи амнезия.
„Монитор" единствен успя да види показанията на Илчев, които така и не бяха чути в залата. В тях той разказва за срещата си с един от подсъдимите по делото - Бисер Илиев - Били Лъжеца, през лятото на 2005 г. Двамата се видели на една бензиностанция в столичния квартал „Дружба". Лъжеца обяснил на Илчев, че
сформира банда за мокри поръчки
Работодатели им били Маргините, които плащали по 50 000 евро на убийство. Мишените били две - Иван Тодоров - Доктора и о.р. ген. Любен Гоцев. Ако приемел задачата, Илчев трябвало да поеме следенето на една от мишените. Другата щяла да бъде наблюдавана от друг от подсъдимите по делото - Веселин Тошев - Веско Полицая. За всеки разстрел Илчев получавал 10 000 евро. Ако се справели добре със задачите, групата щяла да получи още поръчки, допълнил Бисер Илиев.
В показанията си свидетелят е записал още, че се усъмнил в думите на Лъжеца и решил да провери лично кой стои зад поръчката. Илчев обяснява още, че познавал Големия Маргин от години.
След разговора си с Лъжеца Илчев използвал този контакт, за да си уреди среща с Маринов. Видели се в офиса на Маргините в "Лозенец". Илчев преразказал на бившия сикаджийски бос какво му е обяснил Били Лъжеца.
„Исках да съм сигурен, че ако поема задачата, ще имам гръб, който
да плати да изляза от ареста, ако ни хванат
Попитах Маргина той ли е дал поръчката на Били. Той тихо ми отговори „да" и ми обясни, че парите вече са платени и ще ги получа от Били, когато задачите бъдат изпълнени", пише в показанията си пред прокуратурата Илчев.
Няколко години по-късно той разказва тази история на покойния вече радиоводещ Боби Цанков. Последният вижда в нея възможност да се споразумее с прокуратурата за по-ниска присъда по делата за измами, които се водят срещу него. Цанков отива на среща в прокуратурата и води със себе си Иво Илчев.
Освен това обещал да докара и бивш гард на братята, който да потвърди за срещата между Илчев и Маргина. В деня, когато Боби трябвало да доведе тайнственият бодигард, обаче бил разстрелян в центъра на София. Това накарало прокуратурата да свърже убийството на радиоводещия с Маргините.
.
Премиерът Бойко Борисов: Не може да осъдят само половината
"Няма как половината да са виновни с присъда, а другата половина да са невинни", обясни вчера премиерът Бойко Борисов по повод оправдателната присъда на братята Маргини. Премиерът недоумяваше как се е стигнало до това решение. "Просто не знам как са го решили, но това е решението на съда. Поел съм ангажимент да не коментирам", заяви той.
.
МВР шефът Цветан Цветанов: Присъдата няма да обезкуражи МВР
„Присъдата по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови - Маргините беше с цел да се задоволят всички страни, да се покаже, че има осъдени лица, организирана престъпна група, да се покаже, че има и осъден посредник". Това бе мнението на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Вчера той изрази недоволството си от факта, че организаторите на тази група са оправдани от съда.
"Посредникът е контактувал с организатора, а организаторът беше оправдан", каза Цветанов. Той увери, че това съдебно решение няма да обезкуражи МВР и прокуратурата да продължават да работят "в същия стил и със същия ентусиазъм".
.

Няма коментари: