вторник, 7 септември 2010 г.

ЦВЕТЕЛИНА ПРЕЗИДЕНТ?


През януари 2012 година изтича вторият мандат на настоящия президент Георги Първанов. Междувременно ще се проведат и местните избори. Въобще се задават изборни времена. Макар партиите още да не са обявили официалните си кандидатури за поста държавен глава, все пак от изтичащата информации се открояват имената на най-вероятните кандидати на водещите партии.
Досега ГЕРБ е дала сравнително сигурна заявка за своя кандидат. Това е Цветан Цветанов. Но неговият шеф в политиката и в изпълнителната власт Бойко, макар да оставя впечатлението, че сам е лансирал своето вице, понякога намеква и за възможността самият той да поеме битката. Най-новата мълва реди, че половинката му Цветелина може за бъде най-подходящата кандидатура. Всичко зависи, разбира се, от анализа на ситуацията в един по-напреднал етап, когато и другите кандидати ще станат ясни. Но възможността жена, при това досега играла доста съществена роля в реденето на кабинета на герберите и в личното си качество на спътница на премиера, да поеме президентския пост и функции звучи най-малкото интересно. Дори гадателката на Берлускони отчетливо е заявила виждането си, че такава възможност е кармично обусловена за България. Нейната прогноза е за Цветелина Бориславова. Но, ако се доверим на окултните умения на Теодора Стефанова, сама в частта им за пола на новия държавен глава ,може и да предположим, че не е лишен от логика и вариантът Меглена Кунева – кандидат-президент. Още повече, че версията се лансира доста преди тази за Цветелина. Кунева е смятана за силния коз на НДСВ.
Докато и двете жени са достатъчно представителни, умни и доказано пробивни в сферата, в която се трудят, и тона изравнява възможностите им, нещото, което ги различава, е силата, стояща зад тях.
Компроматите, които са плъзнали и ще продължават да го правят също ги изправят пред еднакво изпитание. При Цветелина единственият секс компромат за някакъв си келнер от хотел „Хемус” се пукнаха като сапунен мехур. Някакъв проблем може да й създадат нейните бизнес дела, но според „Папарак”, дамата е достатъчно уверена в прозрачността на натрупания милиарден капитал. Меглена обаче, пак според същия вестник, я чакал нечувано разгромен секс компромат, готвен й вероятно от хора на ГЕРБ. Досегашният, свързан с Барозу, комай се опираше единствено но симпатиите на европейския към Кунева, които дамата действително е в състояние да внуши. За другите дори най-осведоменият вестник засега мълчи.

Няма коментари: