сряда, 8 септември 2010 г.

САЙТЪТ ДНЕС И УТРЕ ПРЕДСТАВЯ : ЖЕНИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА!


Срещнах жената на живота си при откриването на първата ми студентска година“, признава Георги Първанов. В училище по момичета не ходел – сам казва, че бил читанка.
Зорка Първанова пък определя съпруга си като „емоционален, чувствителен и с уникален самоконтрол.“ Госпожа президентшата обича да повтаря: „Аз не съм просто успехът на президента, аз съм най-големият му успех.“ Георги Първанов пък й отвръща с „Любовта е чувство, което не трябва да се раздава с лека ръка“. Раздава ли той любовта си, или просто се занася с красиви съпартийки и репортерки, е въпросът, който вълнува клюкарите вече дванадесет години.
Това разбира се се представя пред светлината на прожекторите. Не един път из под вратите на Дом номер едно или от устата на по пиперливо мислещи охранители излизаха клюки и слухове описващи точно обратното на думите на първата двойка. Не един път беше казвано че Зорка има сериозното намерение да напусне Георги но не го прави от страх да не съсипе кариерата им. На не е дни прием държавният глава присъстваше без първата си дама обяснявайки че неразположена или си почувствала зле, което пък отвори устата а злобните клюкари пускайки информацията че Първанова гасне или е тежко болна. Чуваше се за проблемите и с алкохола и дори че “овладеният политик” я пошляпвал от време на време.
“В цялото село мечка в нашата къща две…”,казва мъдрият български народ и изглежда тази мъдрост няма да подмине и президентското семейство. Нормално е както при всяко едно друго из бистрото синьо небе на общата любов от време на време да се появяват облаци и дори гръмотевични бури. Въпросът е обаче какво ги поражда? Дали болният кариеризъм на един държавник или чисто човешкото и по силно от него влечение към по младата женска плът. Мъжът обявил война на моногамността!
Усилено се говори, че Георги Първанов е доста палав по отношение на жените. Особен афинитет има към журналистки. За негови гаджета се спрягат едни от най-красивите и най-известните пишещи дами. Коя от пуснати искри , коя за върлият кариеризъм устите на клюкарите вкараха в леглото на социалистът от Перник.
Журналистката Бетина Жотева е сред първите любовници на президента. Говори се, че двамата се за познали след партийна пресконференция на БСП. Естествено, чаровната Бети поискала интервю и точно то станало причина връзката им да прерасне в нещо повече. Първанов бил възхитен от интервюто на Жотева с бившия Първи – Тодор Живков, което гледал в ефира на БНТ, и не пропуснал възможността да я обсипе с комплименти на тема професионализъм. Последвала покана за вечеря, а после нещата прераснали в нещо по-така. Според клюката връзката им започнала през пролетта на 1994 г. и продължила около година и нещо. Днес Бетина Жотева работи в Постоянното представителство на България към Европейския съюз в Брюксел. Занимава се с PR, контакти с медиите и комуникационна стратегия а завистливи дипломати все още шушукат че до ден днешен около нея може да бъде усетен на президентският ореол.
Първите скандали около интимния живот на Георги Първанов избуяват още през 1997 г. Тогава червенокосата телевизионна новинарка Илияна Йотова, сега евродепутатка втори мандат, ненадейно напуска БНТ и заработва в пресофиса на БСП. Като бивш кадър на Канал 1, е твърде амбицирана да нагази и във водите на политиката. Идеален шанс за това е запознанството й с Първанов, който не след дълго решава да я покани на обяд. Бавно, но славно Илияна се издига до поста „пресаташе на БСП“. Тутакси в гилдията плъзва пикантен слух – че е гадже на Георги Първанов.
Намеци за връзката правят дори влиятелни всекидневници. В коридорите на БНТ разказват, че се запознали още през 1995 г. на пресконференция, която Илияна отразявала. Последвало интервю и бъдещият президент оценил способностите на журналистката. След като приключва връзката си с президента, червенокосата дама се сближава с друг от „каймака“ на партията – Румен Овчаров. Днес Илияна Йотова е евродепутат. Семейна е, има един син. Позната е като една от най – успелите червени дами и причина за това бил нейният интелектуален потенциал. Дали е така?
Мира Баджева е една от най-палавите президентски приятелки. Тя бе автор и водещ на коментарното шоу “Отпечатъци”, където дискутираше теми, свързани с печатните медии, както и публикации, оставили отпечатъка си върху обществения живот. Може и лесно да се досетите, защо Баджева посвети първото си предаване на жълтата преса. Ами прочела е там истината за себе си. Авантюрата й с държавния глава започва след избирането на Георги Първанов за председател на БСП, което ще рече – в не съвсем далечната 1997 г. Той я пленява с красноречие и мъжки чар. След месец свалки Мира споделя с колежки, че просто не може да устои на Първанов, пък и връзката й с него щяла да я издигне до върховете на журналистическата кариера. Двамата са влюбени в продължение на две години. Виждат се рядко, защото в живота на президента освен съпругата му Зорка и любовницата Мира се намесва и друга жена – журналистката Илияна Йотова. Това кара Мира да охладнее към Първанов. Замества го със социолога Андрей Райчев, който е законен съпруг на друга видна журналистка – Виза Недялкова. Днес Мира Баджева е изпълнителен директор на списание. От няколко години живее на семейни начала с Димитър Шумналиев.
Като шеф на БСП Първанов оценяваше добре способностите на ресорните репортерки. Една от тях бе особено добре запозната с плановете и намеренията му. Водещи фигури в БСП разказват как изпаднали в потрес, когато научили от нея, че Сергей Станишев ще е следващият председател на БСП. Не повярвали – тогава за поста се спрягали двамата Руменовци – Овчаров или Петков. Техният потрес пък бил най-голям! Факт е, че в кулоарите на „Позитано” 20 периодично се понасяха клюки как шефът се забавлявал в кабинета си със съмишленичка, а Зорка дошла да го вземе и трябвало да я забавят с разни лафове по стълбите, докато някой го предупреди. По едно време слухът приписа на Първанов връзка със журналистката от “малките часове” Лили Клисурова. Говореше се, че тя дълго се задържала в червената централа по всевъзможни поводи. Най-често обаче била в кабинета на Първанов, където провеждала дълги интервюта. Говори се, че брюнетката Лили останала повече от учудена, когато „разбрала“, че е негова любовница. Разплакала се в кулоарите на парламента, а колегите й дълго време не могли да я успокоят. Клисурова силно се притеснявала от факта, че името й може да излезе по заглавните страници на вестниците в стил ала Моника Люински. До последно отричала злостната клюка и за кратко време изпаднала в депресия. От близо пет години Лили е омъжена за бодигард на президента.
Открай време се говори, че Първанов никога не е бил безразличен към вдовицата на своя приятел – банкера Емил Кюлев. В първите месеци след убийството на олигарха държавният глава защитаваше Весела Кюлева от натиска на родни бизнесмени, които не криеха апетита си към империята на Кюлев. Близостта между Първанов и вдовицата на банкера дори породи слуха, че може би държавният глава е баща на детето на Весела. Клюката се оказа невярна, след като вдовицата официално обяви връзката си с футболиста Мартин Станков.
Десислава Ризова е сред последните му завоевания, макар че Ризова познава червения лидер от времето, когато била млада репортерка. Деси била доста амбициозна и постоянно врънкала главния редактор на изданието, в което работила да я праща в командировки в чужбина. При едно такова пътуване в Киргизстан репортерката била пребита от силите на реда в столицата Бишек. Ризова отразявала дейността на БСП от парламентарните кулоари, като от време на време била привиквана от първия на тайно място, където той й давал „поверителна“ информация. Какво точно е представлявала поверителната информация – не е ясно, но след това Деси разказвала на колегите си, че Първанов я опипва с жадни за ласки ръце. Десислава Ризова е разведена. Бившият й съпруг се казва Христо и е проспериращ бизнесмен.
Връзката между Първанов и спортната шефка Весела Лечева е публична тайна в политическите среди. Двамата поддържат близки отношения от поне две години насам. За отношенията им знаел и съпругът на Весела Манол Велев. Първанов имал възможност отново да се види със своята близка приятелка на Олимпиадата в Пекин. Държавният глава бе вписан в родната делегация като почетен гост. Съпругата му Зорка не фигурираше в списъка на делегацията на нашите олимпийци.
В най-ново време мълвата нарочи за любовница на държавния глава певицата Мариана Попова. Говореше се дори , че е бременна от него. Сагата с извънбрачната връзка на президента с Мариана тръгна от участието на певицата във „Великолепната шесторка“. Тогава Мариана и Тити поканиха Първанов да подкрепи техния дует, за да могат да съберат повечко пари за горките сираци. Появата на държавния глава в студиото обаче, макар и за благородна кауза, се видя странна на тв-аудиторията, още по-неадекватно й се видя пък глезенето на Попова, която сочеше и ръкомахаше към Първанов в стил ала Мерилин Монро. Поласкана от вниманието на медиите, Мариана продължава да се глези при удобен случай, макар и да отрича зловредните слухове. „Бих искала клюката да е вярна, но за съжаление не е. Много харесвам Първанов като мъж. Даже бих могла да го обичам…“, кокетничи Попова при удобен случай, но уточнява, че синовете на президента май че са около нейната възраст. “А пък Първанов на тази възраст може ли още да има деца?“ Неотдавна тя призна, че е бременна, но каза, че бащата е чужденец. “Първанови вече не ме канят на празниците заради клюките в медиите”, оплаква се певицата.
Слуховете се заплитаха все повече – чу се даже, че по-малката сестра на Зорка Първанова – Галина, била цанена от кака си да живее в резиденцията в Бояна, за да “пази” Георги от мераклийки. Според клюкарите Галя саможертвено е прекарала известно време в президентските покои. А седмици по късно се разчува че Първанов често канел Галя в покоите си на чаша чай, за да разговарят надълго и нашироко за запазването на семейната чест.
Дали тя обаче е спазила завета пред кака си или просто е държала да наблюдава “охраняваният обект” денонощно едва ли някога ще излезе реално наяве. Но където е имало дим, няма начин да е нямало огън казва пак мъдрият български народ чието бъдеще страстният ни президент управлява…




Деси Монева -

http://dnesiutre.com/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f/%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b0/


1 коментар:

Анонимен каза...

Eh Desi,Desi.......ako beshe opitala i samata ti,kolko e strasten Goce,sega nqmashe da pishesh tezi kluki !!!