четвъртък, 9 септември 2010 г.

ВАЛЬО ЗЛАТЕВ ВЗЕМА ПЛОВДИВСКИЯТ ПАНАИР!


Работна група към Министерство на икономиката, енергетиката и туризма се заема със сделката, след която Международният панаир стана собственик на бизнесмена Георги Гергов, съобщи енергийният министър Трайчо Трайков. Първ това обаче го направи вашият вестник “Папарак” дни преди Трайков да посмее да си отвори устата.
Зам.-председателят на БСП Пловдив и туристически бос е мажоритарен собственик в дружеството чрез свързани фирми с дял от почти 51 на сто, въпреки че панаирът е в забранителния списък за приватизация и парламентът не е давал санкция за промяна на това положение.
„Това е една от „работните ни площадки" в министерството, вече се знае официално. Изключително важно е да се изясни точно какво и защо е ставало", каза Трайков и допълни: „Това е една от най-странните сделки през последните години. В момента държавата няма мажоритарно участие и дружеството дори отказва да дава информация, която им се изисква от министерството." След направено щателно проучване на агенти на “ъндърграунд-медия”, стана ясно че най – вероятният собственик след като Герго ще биде изхвърлен щял да бъде премиерският приятел Вальо Златев. Специалисти шушукат че било видим факта че босът на “Лукойл” имал претенциите да превземе бизнеса на Гергов. Още повече че по непотвърдена информация на “Папарак” зад предполагаемия купувач на „Слънчев ден"собственост на пловдивският олигарх стои шефът на „Лукойл България" и считан за един от най-богатите българи Валентин Златев, а със сделката Гергов целял да си „купи индулгенция" от новата власт. Видимо обаче не успял...

Няма коментари: