събота, 5 февруари 2011 г.

СЪД И ЗА ЦВЕТАНОВ ЗА КЛЕВЕТА!

Цветан ЦВЕТАНОВ
Вицепремиерът Цветан Цветанов отново е “между шамарите”. За пореден път името му се свързва със скандал, след като вчера Николай Велков поиска обезщетение от 50 хил. лв. Първоначалните изказвания на Велков бяха, че иска да го съди само за 1 лв., шегувайки се: “Вътрешният министър и без това е изкарал шестте си апартамента с толкова много труд, че сега и аз да го ощетявам”, коментира той през декември.
Сега е променил решението си, а причината – клеветата по негов адрес, отправена от Цветанов в ефира на bTV преди време.
Случилото се развива около операция “Октопод”. Именно тогава шефът на МВР даде интервю за най-гледаната телевизия в България. Пред интервюиращия го журналист, Цветан Цветанов заяви, че арестуваният на 10 февруари Николай Велков е неправомерно оправдан по друго дело – делото за нарколабораторията в село Опицвет.
След това обаче се оказа, че няма нищо подобно. Смятаният за финансов мозък на “Октопода” не е бил обвиняем по това дело. Велков се е явявал на него единствено в качеството му на свидетел.
С изявленията си срещу него, вицепремиерът си е направил много добра реклама на гърба му, смята самият Николай Велков.
Затова дясната ръка на Бойко Борисов трябва да си понесе последствията, защото потърпевшият смята, че са му накърнили достойнството и честта.
Истинските подсъдими, по въпросния случай “Опицвет”, са Валери Величков и КристияМладенов. Те са получили от ВКС присъди за нарколабораторията си. С Велков ги свързва единствено таблетиращата машина, която той им е продал през ’98-а г. Затова той се явява на делото им като свидетел, тъй като е закупена от неговата фармацевтична компания и защото с нея са правени амфетамините.
Отношенията му с обвиняемите стигат само дотук. Велков не е участвал в производството на наркотици, заради което стартира дело за клевета срещу Цветан Цветанов.

Няма коментари: