понеделник, 23 август 2010 г.

ДОЙДЕ КРАЯТ НА ВЕСТНИК ГАЛЕРИЯ! ИДВА ВРЕМЕТО НА КОРИТАРОВ!


Седмичният таблоид „Галерия“ е пред разпад. Според източници на frognews в медията са настанали смутни времена. Конфликт между главната редакторка Кристина Патрашкова и доскорошния член на директорския борд на изданието Даниел Леви предначертал съдбата. Леви е човекът на Алексей Петров-Трактора, който дърпал конците и се грижел за финансирането на седмичника.
Леви ръководел редакционната политика след прибирането на Трактора зад решетките по обвинения за рекет, пране на пари и нелегални канали за проституция. „Галерия“ се прослави като силна антигерберска, но Патрашкова решила да смени рязко курса и да клекне пред Бойко Борисов и управляващите. Бившата културна репортерка отказала да публикува компроматни материали срещу здравната министърка Анна-Мария Борисова и срещу министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, макар и в двете статии да имало доста скандални и проверими факти.
„„Галерия” предприема курс на затопляне с премиера“ – категорични са запознати. Това е доста странно, защото вестникът градеше упорито имиджа си на единствения, който пречи на медийния комфорт на ГЕРБ. Изглежда обаче Патрашкова се е навела, което според мнозина, е било очаквано. Тя и Явор Дачков яростно се защитаваха, когато наричаха „Галерия“ вестник на мафията и обикаляха редица тв предавания, в които да разправят, че имали пълна свобода на словото и не зависели от никого. Журналистката се превърна в медиен адвокат на Трактора, но изглежда е решила да се спасява навреме, като потърси подкрепата на Бойко и ГЕРБ.
Разпадането на „Галерия“ е въпрос на седмици. В момента той се печата в около 80 000 екземпляра, но успява да продаде едва около половината от тиража си, твърдят разпространителите. Оттеглянето на Трактора обрича всички там на финансов колапс.
Информаторите на Frognews твърдят, че чрез Даниел Леви, Алексей Петров ще стартира нов седмичник, с работно заглавие „Флаш“(на английски – светкавица“). За главен редактор се спряга журналистът Георги Коритаров, който известен като доста близък приятел на Трактора. Новата медия ще играе твърдо против Бойко и управляващите, а същевременно ще лъска и имиджа на бившата барета.