събота, 28 август 2010 г.

ВЕСЕЛИНА ТОМОВА : УПРАВЛЯВАТ НИ РЕКЕТЬОРИ!


Ген. Атанасов показа късче от айсберга, наречен Волен Сидеров. Бумеранга на миналото. Сега му е времето да се зарови и в делото „магистрала Тракия”. Волен Сидеров, който е бил арестуван с белязани пари за рекет, избълва змии и гущери срещу обвинения като „рекетьор №1” Алексей Петров. „Волен трябва да целува задника на „онова” ДАНС и той го знае прекрасно”, обаче твърдят екс спецслужители.
Рекетьорството пак се върна на мода.
Където е текло, пак ще тече.
Никой не може да избяга от миналото си. Дори и министър – председателят. Който бе някогашен кадър, макар и маргинален, на СИК. Които пък се занимаваха основно с рекетьорство.
Днес властта на ГЕРБ се крепи на Атака.
Волен Сидеров отдавна се превърна в послушно дресиран йоркширски териер на Бойко Борисов.
Тезата му е банална: „Ако не подкрепям ГЕРБ, ще се върне ДПС на власт!”.

Тия лафове обаче са единствено за безпросветните и за оня „шибан” народ, който крещеше като изоглавен след фашиозидните крясъци на Сидеров преди време.

Че атаката на ген. Атанас Аганасов е политическа, е вън от съмнение. В нея има забележителен знак, за тези, които имат вътрешно зрение – ДСБ са напълно наясно с катастрофалното управление на държавата и тактически удрят Борисов със „сещай се, снахо”.
Човек и да не е фен на ген. Атанасов, няма как да не прозре простичкия факт – начело на контрола на спецслужбите стои един националист, бивш говорител на „Мултигруп” и според последните данни – ексарестант за рекет, хванат с белязани пари.
По времето на комунизма всичко се потулва и до дело не се стига.
Сидеров е разследван за изнудване през 1984 г. Копие от постановление, сочи, че председателят на “Атака” и шеф на комисията за контрол на ДАНС е трябвало да бъде даден на съд.
Изнудването става в предприятието “Белмекен”, където Сидеров работи към бригадата за фотоуслуги. След скандал за неполучени пари при напускането си той задържал фотоапарат и светкавица. Започнал да изнудва и заплашва шефа на бригадата Димитър Казаков да плати, за да си получи апаратурата. Последният се срещнал с Волен и му предал 1000 белязани лева.
Според в. „24 часа” още тогава обаче Волен Сидеров бил осъден условно една година.
Ако това е така, означава, че сегашният председател на парламентарната комисия за контрол върху ДАНС си е чист рекетьор, както и да го погледнеш.
Пред „24 часа” Волен Сидеров казва: „Това не е истина. Това е пореден опит на Костов и марионетката му Атанасов да атакуват председателското място в комисията за ДАНС. Причината за това е страх на предшественика му Иван Костов от разкрития”.

Волен Сидеров издиша като спукан балон.

Откакто е председател на ДАНС Сидеров по никакъв начин не направи каквито и да е разкрития за предшественика си като контрольор на ДАНС – Иван Костов. Нещо повече – Сидеров фройдистки се съсредоточи върху особата на Алексей Петров и непрекъснато френетично бълваше всякакви афоризми по отношение на Трактора.
Което доведе до логичния извод за подозрително ментално поведение.
Бивши служители на ДАНС твърдят по кюшетата, че Сидеров трябва да целува задника на „онова” ДАНС, имайки предвид Агенцията под ръководството на Петко Сертов със съветник Алексей Петров, заради делото „магистрала Тракия”.
Сега му е времето ген. Атанасов като човек със възможности в информационното поле да зарови качествата си в този казус. И да си отговори на въпроса - от какво трепери Сидеров?

Да си рекетирал през 1984 година навярно може и дасе отчете като бяс, че си бил ядосан на некоректни лица, които са ти дължали пари. Но как Сидеров забогатя по времето на избори?

Тези от ДАНС, които той контролира, имат ли рапорти и сведения за това? И не само за Сидеров, впрочем, а за всички онези, които рекетират по избори бизнеса, особено когато са на власт. Има ли в ДАНС сведения и за бившия председател на ГЕРБ в тази насока?
И да има, уважаеми, няма как да стигнат до нас, защото Волен Сидеров е контрольор на ДАНС откъм парламента, а пък шефовете на ДАНС са комшии на Цветанов.
Толкова.
Така стигаме до катастрофалния абсурд – че специалните служби и достъпа до „строго секретно” с класифицираната информация са се превърнали в пазар за чушки.
И още нещо – притискане до стената – а си решил да се държиш принципно и честно, а сме ти смазали ентусиазма, като ти извадим зависимостите – от кого си взел пари, от кого взимаш сега и от кого ще вземеш на предстоящите избори...
С какво е по-различен Сидеров в такъв случай от Трактора? И Петров го връщат десетина години назад, че „рекетирал” някого? И то само по приказките на някого? Къде е акцията на Цветанов срещу Волен, след като е пипал белязани пари?
Много остро критикувам ген. Атанасов, но сега е абсолютно прав.
И въпросите, които задава са точно на място.
Без Атака ГЕРБ пада в канала.
Впрочем, връзките между Борисов и Сидеров са много странно вплетени от доста отдавна. В Италия, по времето, когато Борисов е кмет, Бойко споделя: „Един ден, когато управлявам, аз ще отговарям за външните отношения, а Сидеров ще се заеме с вътрешните работи...”.
Колко е бил прав, а?
Ама той ли е бил прав, или кукловодите им?

Веселина Томова

1 коментар:

Анонимен каза...

ако на Вас не Ви платят,как реагирате?Или при поръчковата журналистика това не се случва?