неделя, 23 януари 2011 г.

КАБИНЕТЪТ "СТАНИШЕВ" ЗАД НАГЛИТЕ?

Ангел БОНЧЕВ
„Ако не се беше сменило правителството, този „бизнес” все още щеше да го има”, заяви Ангел Бончев в петък. Така на практика посочи с пръст кабинета „Станишев”. По негово време върлуваше бандата на наглите похитители. Гангстерите резнаха части от два от пръстите на Бончев. Държали са го в нечовешки условия. Мафиотите го превърнаха в средство за сплашване срещу знакова фигура в едрия бизнес като Гриша Ганчев.
Откупът бе дарен на фондация, подкрепяща жени с рак на гърдата. Това е послание. Всъщност много преди това Гриша Ганчев вдяна за какво иде реч. Седмица, след като Литекс спечели купата на България, бе похитен Ангел Бончев. Това се случи късно вечерта на 21 май 2008 г. Последва истински епос в медиите. Може да се каже, че от този момент нататък правителството на Сергей Станишев дръпна назад.
Отговорът на въпроса кой има изгода трудно ще посочи фигура от кабинета „Станишев”. Но същевременно вината е ясна – пълно безхаберие и несправяне със задачите по гарантиране на сигурността на законопослушните граждани. МВР бе разграден двор точно по това време.
Бончев зашлеви меверейското задкулисие – „мозъкът” на „Наглите” не бил сред задържаните. Той дори го посочил на разследващите, които му отвърнали, че нямат доказателства. Вече скачат до небесата залозите кой може да е поръчителят. Ние се обзалагаме, че няма да спечелят онези, които залагат на първото дошло им на ум име. Врътката е по-засукана и засяга раздори в семейството на „олигарси”-острилки, нашепва запознат в ДАНС.

bgsniper.com

Няма коментари: