сряда, 26 януари 2011 г.

ДЪЛГИЯ ИЗДИГА СВОЙ КАНДИДАТ КМЕТ НА СОФИЯ! ВЕРСИИ КОЙ МОЖЕ ДА Е ТОЙ!

Слави ТРИФОНОВ
Слави Трифонов отдавна възнамерява да влезе в политиката. Първоначално тръгна слух, че, ще основе партия „Патриот”, която в коалиция с РЗС на Яне Янев ще се борят срещу властта на Бойко Борисов. Другата им цел в общите планове била съсипването кариерата на Волен Сидеров. Последното което излезе буквално преди няколко дни е че Дългия възнамерявал да издигне свой кандидат за кмет на София. Кой ще е той обаче питат се повечето наши колеги. Спрягат се иманата на главният му сценарист Иво Сиромахов, Тошко Йорданов и дори Иван Кулеков. Други обаче са убедени че Слави ще се опита да наложи ново и непознато име. По смелите дори очакват да номинира себе си но това според експертите е абсурд. Тези хипотези може дори да ги свържем със започналата война между Слави й министър-председателя Борисов, когато шоуменът е потърсил подкрепата на човек с опит в политическата кариера, за да сформират своята партия „Патриот”.
Освен това се говори за създаването на партия и от уволнения журналист Николай Бареков, но все още името и спонсорът й се пазят в тайна.
Пореден знак, че бъдещето на Слави Трифонов е в политиката, видяхме и преди време. Сценаристите на „Шоуто на Слави“ показаха резултати от социологическо проучване, което те самите са инициирали. Инициативата имаше за цел да даде отговори на това какво е общественото мнение за шоуто, съгласни ли са хората с изказваните в предаването политически позиции, които в последните месеци се изразяват в плюене срещу Бойко Борисов и ГЕРБ. Изследването е било проведено от института за маркетинг и социални изследвания MBMD и в анкетата са участвали над 1000 души от цялата страна. Не стана ясно само на базата на какво предаването на учиндолеца бе наредено до Парламента и Президентството?!
Резултатите показаха, че доверието към Слави Трифонов е доста близо до това на Бойко Борисов. На въпроса „Имате ли доверие в следните личности?”, за Слави са гласували 53,4%, за Бойко Борисов – 62,4%, а президентът е получил 50,3%. Проучването даде образ и за доверието в институциите. С най-голяма подкрепа от хората се ползва правителството на ГЕРБ – 52,3%, като само на 3,6% след него е шоуто на Дългия. Третата позиция е за Президентството – 45,4%.
Вече всички са убедени, че Първанов и Трифонов ще се обединят срещу Бойко при следващото раздаване на властта. С въпросното проучване Слави май намекна на Борисов, че само той му е сериозна опозиция и заедно с държавният глава могат да го детронират.
В политическите среди се обсъжда и друга версия за амбициите на Дългия към властта. Не е изключено шоуменът да се кандидатира за президент догодина и да поеме щафетата от Първанов, който оттам-нататък ще насочи вниманието си към своя политически проект. Дори и да не спечели изборите, Трифонов ще опъне докрай нервите на старата си дружка Бойко.
Преди година Шоуто на Слави на чело с водещия на предаването Слави Трифонов обявиха, че ще се опитат да издигнат кандидатурата на варненката Валерия Петрова за независим народен представител на предстоящите тогава парламентарни избори. Реакцията на сценарния екип и на Трифонов бе предизвикана от мълчаливия отказ на Народното събрание, Министерски съвет и Президента на Република България да предприемат стъпки за провеждане на референдум. Допитването до народа, което поискаха от предаването чрез подписите на 70 000 българи бе за промяна на избирателната ни система в мажоритарна. Кампанията по набирането на подписите течеше няколко месеца. Самият Трифонов заяви, че е очаквал подобна реакция от страна на трите институции, до които бяха отнесени подписите на 70 000 български граждани. Именно заради това те предприеха следващата стъпка в кампанията си, за да докажат, че чрез мажоритарни избори могат да бъдат вкарани в Парламента и свестни хора, а не само такива, които са посочени от политическите ръководства.
Валерия Петрова стана известна именно в Шоуто на Слави, където разказа за кратката си, но поучителна кариера в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, чийто министър бе Асен Гагаузов. 25-годишното момиче бе уволнено от Министерството скоропостижно, заради това, че подала сигнали за неспазване на заповедта, забраняваща тютюнопушенето в сградата на МРРБ. Петрова е била втрещена от неизпълнението на разпоредбите за вътрешния ред. Тя е забелязала служители, които пушат и след направена забележка й е било казано, че при положение, че Гагаузов пуши в сградата, то и служителите също могат да го правят. Заради това Петрова си е позволила да направи забележка на самия министър Гагаузов и разбира се е била уволнена благодарение на смелата си постъпка, разказа самата тя в студиото на Слави Трифонов. Слави направи дори и нова песен „No merсy”, в която пее: Скоро идва този, който ще изхвърли боклука. Валерия Петрова обаче успя да вземе само 35 000 гласа и остана извън парламента. Самият Слави също не посмя да се пусне директно в политиката, въпреки публичните си заявки да се занимава с по-важни дела от шоубизнеса и маневрите, които прави с напъните си да промени системата за гласуване на парламентарните избори. От единственото интервю, което Трифонов е дал тогава си личи, че Дългия е бил бесен от изхода от парламентарните избори. „Не мога да понасям Иван Костов!”, директно се изцепи Слави. За Бойко Борисов се произнася доста подигравателно, като не пропуска да намекне, че не е прочел много книги в живота си и нищо смислено не е направил като кмет на София. Слави се изказва ласкаво единствено за Доган, за когото не е тайна, че дълги години финансираше шоуто на учиндолеца и единствено той бе пощаден от политическите подигравки на гологлавия плевенски шоумен. Сега обаче Доган слезе от власт и Трифонов е трябвало да си търси нов спонсор, от което явно е бил допълнително притеснен. В интервю учиндолецът твърди, че никога не е получавал пари, за да атакува някоя политическа сила. „Приятелят” му обаче Кеворк Кеворкян недвусмислено го изобличава в своите „Дневници”, като цитира първия въпрос, който Слави обичал да задава при преговори: „А кой ще плати?” Досега явно се намираше кой да плаща, отсега нататък обаче за Дългия ще става все по-трудно, тъй като почти няма политическа фигура, която да не е оплюл, а пък любимият му Ахмед Доган точно сега едва ли има нужда от неговите пиар-услуги.
През последните години Слави Трифонов непрекъснато е сполетяван от фатални събития и болежки, а кариерата му определено върви към упадък, твърдят източници от кулоарите на бТВ.
Ще засвири ли „Ку –ку бенд” най-после „туш”- питат се наблюдателите, след като се пръкна последната клюка за Слави Трифонов? А именно - официалната премиерска половинка Цветелина Бориславова му била запорирала капиталите, които той имал неблагоразумието да депозира в СИБанк?! Поне това спряга градската мълва. Наистина звучи нелогично - врагът на Бойко Борисов да подсили с част от капиталите на компанията си „Седем осми” АД банката на неформалната премиерша! По-задълбочените анализатори все пак откриват смисъл - данъчните и ДАНС нюхат около делата на Дългия и той търси закрила. Къде другаде, ако не в най-сигурната банка в момента? Кой ще смее да рови в трезорите на Цветелина Бориславова? Официално никой не е обявил има ли разследване на финансовите дела на Дългия и искане за запор на негови сметки. Много вероятно е само да текат подмолни проверки и хвърляне на димки в медийното пространство в отговор на калномета, който месеци наред оплюваше имиджа на Бойко Борисов. Трифонов е подложен на огромен икономически натиск и от топящите се като ланшния сняг рекламодатели. Атаката от страна на близките до Бойко Борисов политици не е за подценяване. Волен Сидеров отдавна души за далавери около имотните дела на Дългия. Още повече след като стана известна причината за войната между Слави и Бойко - отказът на премиера, когато беше кмет, да лобира в интерес на Трифонов една купена от шоумена градинка да се деактува и на нейно място да цъфне блок, от който учиндолецът да спечели няколко десетки лесни милиона.
И тия дни като по поръчка цъфна новината, че е обран апартаментът на Слави! Прекрасен повод водещият да побеснее, че, видите ли, и новата власт е като предишните, не може да се справи с уличната престъпност, а само вдига пушилка с показни акции. Колко му е Трифонов да се тръсне и да каже: „Писна ми да съм жертва, влизам в политиката, за да оправя положението!”
Толкова го е закъсал, че напоследък е започнал да прави страничен бизнес в интернет. Сценаристът Светослав Митев и музикантът Георги Милчев-Годжи, са хората, които движат нещата на Дългия всекидневно пред компютъра. Митев е доста изявен уеб дизайнер. Той създал наскоро сайт за видеообмен, в който се провеждат състезания за най-продуктивни ъплоудери или иначе казано - този, който качи най-много клипове за един ден, печели известна сума пари. За да участвате обаче, е нужно да се регистрирате с sms. За да получите други екстри, достъпи до секции в портала и т.н. отново трябва да изпратите sms, чиято цена е 1.20 лв. Оказа се, че всеки sms важи само за един ден.
Започнаха отвсякъде да летят и все пикантни истории, за това как Трифонов си е счупил крака. Слави реши да разбули мистерията около счупения си крак, като отдели 1-2 минути да поговори и за това, колко много клюки излезли за два дни по негов адрес. Дори се пошегува: „Може би ще стана министър-председател! Ами нали Бойко си счупи крака и после стана премиер!”

Янаки ПЕТРОВ

Няма коментари: