четвъртък, 21 януари 2010 г.

Пак прибраха Големия Маргин - този път окончателно!


Красимир Маринов-Големия Маргин отново е в ареста - този път окончателно.
Той беше на свобода с мярка за неотклонение "подписка", след като миналата седмица беше обвинен в организиране и ръководене на престъпна група, разпространяваща наркотици, но съдът прецени, че няма доказателства за задържането му под стража и го освободи в неделя. Софийският апелативен съд (САС) е преценил, че новосъбраните от анонимни свидетели показания са достатъчни Маринов отново да се върне зад решетките.
Решението не подлежи на обжалване. Според градския прокурор на София Николай Кокинов в неделя аргументите на прокуратурата са били убедителни, но Софийският градски съд е направил "друг прочит на доказателствата".

Днес САС остави в ареста Стефан Бонев-Сако, както и Милен Алексиев, който беше освободен с Големия Маргин в неделя. Адвокатът на Сако, Марин Марковски, протестира, че съдът е взел решението си въз основа на показанията на друг обвиняем - Тихомир Георгиев-Боксьора, който бил "дежурен свидетел на прокуратурата". Освен това били взети предвид и показанията на други четирима защитени свидетели.
Показанията на всички не сочат конкретни факти, те са неясни и непълни, коментира Марковски, според когото днешното решение на съда било неправилно и противозаконно.
Мерките за неотклонение бяха гледани при закрити врата.
Днешното задържане на Големия Маргин е поредното от началото на годината. Той беше арестуван веднага след убийството на Боби Цанков по обвинение в подбудителство.
На 14 януари съдът прецени, че доказателства за съпричастието му към разстрела на радиоводещия измамник няма и го пусна. Само след няколко минути обаче Маринов отново се озова зад решетките заради повдигнатото му по-рано същия ден обвинение в организиране и ръководене на престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици и наказателни акции. Той беше задържан за 72 часа, но след изтичането им Софийският градски съд го пусна срещу подписка, защото прецени, че предоставените доказателства са недостатъчни Маринов да бъде задържан под стража.
Междувременно Николай Маринов-Малкия Маргин остава в неизвестност и е обявен за национално издирване.

Няма коментари: