понеделник, 18 януари 2010 г.

ЛИНЧУВАХА МИНИСТРИ!!!


Министрите на околната среда и отбраната Нона Караджова и Николай Младенов бяха замеряни с яйца пред областната администрация в Стара Загора.

Около 200 старозагорци излязоха на протест, докато в сградата на областната управа се провеждаше среща на министъра на околната среда и водите Нона Караджова и министъра на отбраната Николай Младенов с местната власт, съобщи Дарик. Близо час хората чакаха отговор докога Стара Загора ще бъде обгазена.

"Има проблем с обгазяването в града, затова сме тук", каза министър Младенов. "Заявих и на срещата в областна администрация, че сме готови да сложим публично наблюдение на полигона в Змейово, защото това е моя отговорност. Върнали сме измервателната станция. Аз не знам откъде идва това обгазяване", коментира министърът.

На излизане от областна администрация гражданите заобиколиха министрите Нона Караджова и Николай Младенов и им връчиха декларация със своите искания. И двамата министри се ангажираха да отговорят писмено на поставените въпроси. Протестиращите бяха с маски на уста и скандираха „Убийци", „Оставка" и „Мафия". Напрежението ескалира и хората започнаха да хвърлят яйца по министрите, съобщи БЛИЦ.
Яйце се разби на метър от Нона Караджова върху вратата на областната управа, а Николай Младенов пък бе заплют от протестиращ.

Няма коментари: