вторник, 19 януари 2010 г.

Бивша барета от НСБОП : ЧИСТЯТ СИК САМО С БОМБИ!


ЛИЧЕШЕ СИ ЧЕ ПОРЪЧКИТЕ ИДВАТ ОТ ЕДИН И СЪЩ ЧОВЕК!

На сутрешно кафе н приятна обстановка и с много усилия наш репортер „развърза” езика на пенсиониран служител на разформированата Национална служба за борба с организираната престъпност. Човекът се съгласил да разкаже каквото знае по някои въпроси но с уговорката да не споменаваме името му. Като лоялна медия „Папарак” ще спари поетият си ангажимент, както винаги в името на вашата информираност.

Всички бомби, които разтърсиха страната през последните години, се оказват свързани с бившата силова групировка – СИК. Началото на това разследване дал убитият преди години в атентата в хотел "Амбасадор" арменец Арташес Тер-Овсепян който е имал общ бизнес с хора от СИК, казва ни информаторът. Взривеният в Бояна Момчил Бенев преди година е също съдружник с бивш сикаджия. Стоил Славов –знаков човек в групировката бе взривен в асансьорът на собсвеният си офис, един ключов свидетел по дело срещу Маджо също бивш сикаджие бе взривен пред домаът си, а в Русе бе гръмната колата на Светлозар Иванов, смятан за един от босовете на местната структура на СИК. Примерите са доста.Според сигурен източник на МВР тогава се оказало че има индиректна връзка между бомбите в "Амбасадор" и Бояна, в офиса на Славов и прочие. Въпреки че на полицията официално и било заповядано да отрича. Следите обаче водели към една основна част на несъществуващата официално сега групировка СИК. Тогавашни топ ченгета в НСБОП, достигнали до информация и дори името на човекът който наел специализирана сапьорска бригада да очисти ненужните му „овчици в стадото”. За няколко часа обаче те изчезнали, без следа и без да оставян каквато и да е информация.
За взривът в "Амбасадор" била изфабрикувана версия че е свързан с московския престъпен бизнес на Овсепян".Случаят потулен. Но фактите не показвали руска намеса.
Бомбата, убила арменеца и вероятно неговия бодигард руснак, е била поставена върху масичката в стая 103, показва местоположението на епицентъра на взрива. "Точно на вдлъбнатото място би трябвало да е масичката", обясняват тогава служители на хотела. Изглежда, един от убитите е бил надвесен над бомбата в момента на взрива, затова главата му не може да бъде открита. Едното тяло е било изхвърлено от взривната вълна в стената към 104-а стая, където е стоял телевизорът.Според полицейския оглед става дума за високотехнологичен взрив, най-вероятно пластичен. Подобно устройство може да бъде взривено дори от дистанционно на телевизор, твърдят експерти от МВР из медиите.Според една от полицейските версии двамата убити са разглеждали бомбата.Не сме забелязвали Арташес да се движи с бодигард руснак, твърдят от обаче хора от песонала. Той пристигнал сам и е трябвало да си тръгне на, ден след взрива. Така казвал поне.Със сигурност обаче в хотела се е появил известният в Слънчев бряг Митьо Сламката. Според неофициална информация той дори оставил автомобил ауди на паркинга. Не е ясно дали с тази кола е трябвало да се придвижва арменецът. Според МВР Арташес е карал взет под наем сеат, чиято ключалка специалисти от СОТИ разбили с взрив ден по късно. Осведомени твърдят, че Митьо Сламката си тръгнал час преди взрива. Още двама българи са били в компанията на арменеца преди взрива. Това са Пламен Дачев и Митко Спасов. Те дошли за малко и би трябвало да са си тръгнали веднага. Хотелските им стаи са били платени от сметката на Овсепян. Не е ясно къде са те сега.В Бургас усилено върви слух, че вторият взривен е българин с малко име Пламен. Знае се и че единият от съдружниците на Арташес (известен в града като Артур) във фирма "АМД" е Пламен Арабаджиев. Другият възможен вариант е това да е известният в Бургас Пламен Дишков-Кела, местният бос на групировката СИК. „От където и да го погледнеш някой от силните им босове, реши да ги разреди”, допълнил бившето ченге, платил си сметката и напуснал заведението.

Няма коментари: