сряда, 20 януари 2010 г.

МЕДИИ ИЗТОЧИЛИ ФОНД “ЗЕМЕДЕЛИЕ”!

ДПС стои зад мръсната игра!


Договори за общо 4,2 млн. лв. за информационна кампания на фонд "Земеделие" ще бъдат дадени на Сметната палата, стана ясно вчера при представяне на отчет за 100-те дни управление на министър Мирослав Найденов, Бившата шефка на фонда Ализан Яхова от ДПС сключила контракти за 4,2 млн. лв. с Нова телевизия за реклама, с RE:TV - за 306 хил. лв. и с "България кабел ТВ" за 360 хил. лв. 50 хил. пък са били заделени за "Топ евентс груп" за пресконференция в Брюксел, за която няма данни да сее състояла. Фирмата взела 30 хил. лв. "Изпълнихме по-голямата част от задълженията си,без пресконференцията", коментираха вчера от фирмата. Платената сума била 24 448 лв. без ДДС. Договорът ни е до края на годината, съобщиха пък от Нова тв. Част от него била кампанията за субсидидите на земеделците през лятото. Ако разследващите органи имали нужда, от Нова тв обещават пълно съдействие.
Имахме договор, клипът бе доставен от фонда, а телевизията ни бе избрана като сериозна и бизнес ориентирана, обясни изпълнителният директор на RE:TV Асен Григоров.
Земеделският министър Мирослав Найденов пък е изпратил доклад до главния прокурор Борис Велчев за скандално дарената сграда на агенцията по селекция в Смолян на асоциация "Развъждане на българската родопска порода". 2 етажа са дадени безвъзмездно на ресторантьора Асен Левов, Лидия Инжова и Русана Чаушева все хора на ДПС.

Няма коментари: