сряда, 20 януари 2010 г.

Големия Маргин освети малките сделчици с властта!

Кризисният пиар с арестуването на Големия Маргин, за да се покрие ефекта от публичния разстрел на Боби Цанков, заформи нови кахъри на управниците. Сега те трескаво търсят начини да излязат от ситуацията. Защото уж спасителният ход с арестуването на десетина посочени като наркодилъри от „организацията” на Маргина и Сако също се издъни. Те излязоха на групички от ареста.


Делото срещу Маргините за „приготовление на убийство” беше отложено. И сагата с Маргините се точи безславно за властта.
От няколко дни по линия на аташираните западняци в МВР се чува „скърцане съ зъби”. Изключително топлото партньорско отношение на западняците (особено на американците) към Бойко Борисов е факт. Те ще са му вечно благодарни за разчистването на терена, докато беше главен секретар на МВР. Но няма вечна слава по Белия свят. Оценката в двете най-големи посолства за резултатите от работата на прословутите екипи на прокуратурата, МВР и ДАНС е повече от скромна, докладват наши източници от апарата на „политическите секретари” там.
Междувременно по време на Съвещанието Борис Велчев промълви, че събирането на „безспорни доказателства” не било лесна работа. Но той премълча нещо друго – в екипите расте с всеки изминал ден нагласата да бъде спипан на местопрестъплението с щедър рушвет някой услужлив магистрат. Наши източници в ГД БОП намекват, че вече имало набелязани рецидивисти сред корумпираните магистрати.
Лафосването „ние ги хващаме, те ги пускат” придоби по-рафинирани форми. Но тази риторика дали не прикрива същината. В ДАНС вече се трупат, научаваме, достатъчно данни за малките сделчици на Големия Маргин с властта. Което всъщност може да му оформи голям проблем – калибърът няма значение. Въпрос на време е кога Иван Костов, разполагащ със свое лоби в ДАНС, да се възползва от лостовете, които има, за да вкара в умишление Бойко Борисов по линия на „малките сделчици”. Разбира се, опитен играч като Иван Костов едва ли ще бие тъпана в първия момент. (Двусмислената му линия на поведение всички да са доволни във Варна показва ярко, че той отново се готви за „дълга ръка”)
В същото време Големия Маргин наистина се потопи дълбоко. Активностите му за решаване на проблема с Малкия са изключително внимателни. Но в същото време се забелязва, че е разколебан – така и не може да избере чрез кого да „преговаря” с хората на Бойко Борисов. Заграждащите масони изгоряха И заради казуса „Желева”. Край президентството са се спотаили като на пусия за политически чучулиги. От Бойковия стан идват кофти сигнали – Малкия Маргин вече трябвало да се предаде. И да отвори нова опция за печелене на време.
Но главният кахър на Големия Маргин е сигурността. Страховете на Тихомир Георгиев-Боксьора и решението му да остане в тюрмата са показателни. Само че няма никакви гаранции и за „босовете” – Маргина и Баретата. Засега Баретата е вътре. Сако – също. Кой е мишената – Големия Маргин, разбира се. Всъщност това засега го спасява – прекалено очевидна мишена е. Твърде голям е интересът на властта да бъде елиминиран. Но това няма да се случи преди да бъде изработено „праводоподобно опровержение” – властта, разбира се, няма нищо общо – освен напрежението, което създава за организираната престъпност. И в резултат на това напрежение, разбира се, „босовете” се пуцат един друг.
Така Големия Маргин трябва да оформи и голямата сделка с властта – за живота си.


afera.bg

Няма коментари: