понеделник, 18 януари 2010 г.

АТЕНТАТ СРЕЩУ СИНА НА ГЕОРГИ ГЕРГОВ!


Цветомир е бил причакан на жп прелеза за Ягодово, изстрелват по него цял пълнител. Убийците са сгрешили, оловото е било за баща му, подозират криминалисти.Седмица преди Коледа е имало атентат срещу сина на Георги Гергов - Цветомир. Случаят обаче остава в пълна тайна. Гергови нямат интерес да го раздухват по медиите, нито пък да подават сигнал в полицията, смятат близки до фамилията на олигарха. Цветомир Гергов е председател на борда на директорите на столичния ЦУМ и държи 40 на сто от акциите на луксозния варненски комплекс „Слънчев ден”.

30-годишният наследник на собственика на панаира е бил причакан от килъри на метри от жп прелеза за с. Ягодово. Мястото е избрано перфектно и абсолютно професионално, коментира специалист от службите, когото потърсихме за коментар. Друг път за селото, където е фамилното имение, няма. Точно там, с каквато и скорост да карат, колите намалят заради неравностите на жп траверсите и поставените видеокамери, които снимат нарушителите. Цветомир се е прибирал в късните часове на вечерта и за разлика от друг път е бил без охрана. В момента, в който автомобилът му намалява скорост, за да премине през жп прелеза, в посока отзад и леко вдясно проехтява пукот от автоматично оръжие и върху аудито се изсипва дъжд от куршуми.



По колата на сина на червения олигарх е стреляно с автоматично оръжие, по всяка вероятност с калашник, като стрелецът е успял да изпразни за секунди почти цял пълнител.



Още с първите куршуми, които се забиват в задната дясна врата и пръсват задното стъкло, макар и в шок, с мръсна газ Гергов-син успял да се измъкне невредим от смъртоносната засада. Това пише за инцидента посещаван столичен сайт.

Килърите са знаели, че Цветомир ще се прибира късно вечерта за Ягодово и ще бъде сам в колата. Те са имали връзка с човек, който е бил в близост до компанията на младия бизнесмен. Възможно е това да е била съблазнителна красавица, която се е увъртала около богаташкия син, анализират случая бивши криминалисти.

Нищо чудно малкият син на Гергов, който прекарва доста време в София, да се е забъркал в далавери с подземни босове, а мафията не прощава и най-малкия гаф. Тази стрелба не е случайна - тя по-скоро е категорична оловна телеграма и е адресирана към цялата фамилия, разсъждават криминалисти пред „Акцент”. Според някои от тях обаче да се изпрати стрелец с автомат за младока, е доста пресилено. Най-вероятно атентатът е бил за стария Гергов.



Една от версиите е, че Цветомир се е прибирал с автомобил, който е ползван и от баща му.



Всички опити на вестник „Акцент” да се добере до информация по случая със стрелбата по милионерския син от средите на МВР удариха на камък. Причината за това вероятно се крие във влиянието, което Георги Гергов има благодарение на парите си и на създадената от него псевдомасонска ложа „Слънце”. Така става възможно потулването на случая и се обяснява абсолютното медийно затъмнение около стрелбата по член на фамилията.

Това не е първи опит за атентат срещу Георги Гергов. Преди 5-6 години е имало още един, твърди в интервю журналистката Соня Колтуклиева, която е и главен секретар на Съюза на инвеститорите в туризма. Тя познава от години Гергов и фамилията му. „При тогавашната стрелба един от рикоширалите куршуми засегнал фатално негова счетоводителка, която до ден днешен си остана инвалид”, уточнява тя. Според нея митът Гергов рухва, парите му са българо-руски, а лакомията му няма граници. Бившият зоотехник бил като терминатор и унищожавал всичко покрай себе си, което му пречи да трупа богатства. Неговите амбиции да има обществено признание са направо комични. Той сега се кичи със званието „Почетен гражданин на Пловдив”, почетен консул на Русия, доктор хонорис кауза на Селскостопанския университет, развива медийна империя, която лъска неуморно имиджа му пред обществото. Наред с тези почести Гергов се шмугна открито и в политиката, като успя да се докопа до важни постове в йерархията на БСП.



Първият носител на учредения от Пловдивската митрополия орден „Свети апостол Ерм” бе, разбира се, Георги Гергов.



Той не крие ухажванията си към владиката Николай и щедро го обсипва със скъпи подаръци - БМВ 5-а серия и „Ауди”, осмица, часовник „Вашерон Константин” с малтийски кръст на копчето за нагласа на времето, който струва над 24 хил. долара. Близостта на двамата ражда и добри плодове - Гергов лапна под наем (засега) 300 дка църковна земя до летище Крумово. Олигархът е хвърлил око и на архитектурното бижу - комплекса „Свети Кирик”. Той тласна владиката в ожесточена битка със Съюза на архитектите, за да върне уж имота на църквата, а по-вярно казано - да попадне във владенията на бизнесмена. Засега на този фронт има затишие, но не се знае докога.

Споменаваме в едри щрихи само някои от „бизнес начинанията” на Георги Гергов, които отдавна са станали публична тайна. Както е констатирало и ченгето Джонов, той има много прегрешения и толкова много поводи да бъде гърмян. И само Гергов знае тайния шифър на оловната телеграма, изпратена така щедро преди Коледа. За него или за Цветомир - все едно.



Точка на кипене-в елипса



Наистина медийното и общественото напрежение около фамилията Гергови е много високо. Мине не мине месец, и избухват скандали за негови далавери. Върхът на разкритията са фактите, които изнесе пловдивският полицай Георги Джонов. Той оповести в края на ноември, че Гергов е в основата на корупционна схема и е ощетил държавата с близо 200 млн. лв. „Аз съм служител от системата на МВР - Пловдив. При моята проверка съм установил множество законови нарушения, които са станали във връзка със създаването на публично-частно партньорство между общината и Георги Гергов с фирма „Пълдин туринвест”. Прегрешенията му са много. Ощетил е държавата не за 200 милиона, ами за двойно повече. Имал съм достъп до негови фирмени документи, защото съм ги проверявал. Мога да застана зад всяка моя дума”, заявява Джонов пред многотиражен столичен вестник. Там той споделя, че е информирал министър Цветан Цветанов за отправени заплахи от разни хора, които са вероятно приближени до бизнесмена. Пак според вестника олигархът се заканил „да спре часовникът” на ченгето Георги Джонов. И като са известни големите връзки на Гергов в системата на МВР, нищо чудно полицаят да бъде изритан на улицата.



В. „Акцент” откраднал от вестник "Папарак"

1 коментар:

Анонимен каза...

НЯКОЙ МАЙ ЩЕ ОТКРИЕ ТОПЛАТА ВОДА